Op weg naar Pasen

PALMPASEN

Op zondag 10 april hebben we een vrolijke dienst voor jong & oud. Als Jezus naar Jeruzalem gaat, komen de mensen hem met palmtakken tegemoet. Ze roepen: ‘Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer, de koning van Israël.’ Jezus gaat op een ezel zitten. De joodse leiders mopperen omdat ze zien dat ze niks bereikt hebben. ‘De hele wereld loopt achter hem aan’, zeggen ze tegen elkaar. Hoe kan het feest voor iedereen worden? De kinderen en tieners hebben samen een palmpasenontbijt en de kinderen gaan palmpasenstokken maken. Aan het einde van de dienst komen ze zwaaiend daarmee binnen. Met de mooie muziek van Christelijk koor Needed maken we er een vrolijke dienst van. 

VESPERS

Op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april houden we om 19.30u vespers in de stille week in de Dorpskerk. Het zijn stille diensten van gebed, lezingen en muziek waarin we stap voor stap meetrekken op Jezus’ weg. De ervaring leert dat het waardevol is om je op deze manier voor te bereiden op het paasfeest.

WITTE DONDERDAG

Op 14 april 19.30 uur in de Dorpskerk staan we stil bij die laatste avond, toen Jezus met zijn vrienden samen was, hun voeten waste en het brood met hen brak. Hij liet die avond zien dat je uit liefde kunt leven. Jezus leert ons lief te hebben meer dan we uit onszelf zouden kunnen. We vieren het avondmaal en de liefde gaat onder ons rond. Met de zanggroep zingen we veel mooie liederen die van deze hoop zingen. 

GOEDE VRIJDAG

Op 15 april om 19.30 uur in de Open Hof staan we stil bij Jezus’ lijden en sterven. Het koor Upstairs zal delen van de geliefde muziek van de rockopera ‘Jesus Christ Superstar’ voor ons zingen, waardoor het verhaal van Jezus’ lijden en sterven heel direct en indrukwekkend naar ons toe komt.  Op deze avond zullen we bidden voor het lijden in de wereld waarin we Jezus’ lijden herkennen en we zullen bidden om nieuwe hoop.

STILLE ZATERDAG

De paaswake op 16 april om 22:00 uur in de Dorpskerk begint met het feestelijke binnendragen van de nieuwe paaskaars en het aansteken van de kleine kaarsen van de kerkgangers. Het licht van Pasen breekt door. We lezen verhalen van bevrijding en vernieuwen onze doop. We kunnen deze avond genieten van de muziek van de zanggroep. Met het mooie ‘Benedictus’, ‘Gelukkig ben je’ van de bekende Engelse componiste Margaret Rizza, zullen we de vernieuwing van onze doopgeloftebeamen. Gelukkig ben je als je leeft vanuit de liefde van God! De blauwe of paarse bloemen worden door witte vervangen en er wordt een 8-puntige ster geplaatst. Acht is het getal dat de nieuwe dag symboliseert. Het daglicht lonkt, de nieuwe dag breekt aan.

PASEN

Op Paasmorgen 17 april is het volop Pasen. Met de kinderen sluiten we het paasproject 
‘Ben je klaar voor het feest?’ feestelijk af. We nodigen ieder uit om een vlaggetje mee te brengen met een boodschap van hoop. We lezen hoe Maria op weg naar het graf een tuinman tegenkomt. 
Hij vraagt haar wat ze zoekt. Maria ziet opeens dat het niet de tuinman is, maar Jezus! 
Er is veel vrolijke paasmuziek, we kunnen nu weer met ons allen volop zingen samen met orgel en trompettisten. Heerlijk!

Alle diensten worden live uitgezonden via KerkTV (https://kerkdienstgemist.nl/stations/102/events/live)

De diensten worden ook via  RTV Stichtse Vecht (Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/) uitgezonden op de volgende tijden:
Vesper maandag 11 april 19.30 uur

Vesper dinsdag 12 april 19.30 uur
Vesper woensdag 13 april 19.30 uur
Witte Donderdag 14 april 20.00 uur

Goede Vrijdag 15 april 20.30 uur
Stille zaterdag 16 april 23.00 uur
Pasen zondag 17 april 15.00 uur

Geplaatst in Nieuws.