Sectieindeling Algemeen

Onze wijkgemeente is opgedeeld in een aantal geografische gebieden. Om deze gebieden ongeveer even groot te maken, is een logische sectie-indeling ontworpen, uitgaande van de hoofdwegen en belangrijke waterlopen in ons dorp (zie plattegrond Maarssen-Dorp). Er zijn vijf geografische secties en één ouderen-sectie. Elk sectieteam heeft een coördinator (eerste aanspreekpersoon), die de activiteiten binnen de sectie coördineert.

Sectie-1: omvat globaal het gebied tussen Zandpad, Driehoekslaan, dr. Plesmanlaan, Sweserengseweg en de Bethunepolder.

Sectie-2: bestaat uit het gebied tussen Driehoekslaan, dr. Plesmanlaan, park Vechtenstein en de Vecht.

Sectie-3: valt ongeveer samen met Zandweg-Oostwaard.

Sectie-4: omvat het oude dorp tussen de Straatweg en de Vecht, alsmede De Reizende Man.

Sectie-5: kent een aantal kernen: de nieuwbouw rond de Hoge Brug, de Friezenbuurt en Op Buuren; ook de adressen in Maarssenbroek worden daartoe gerekend.

Sectie-6: omvat de gemeenteleden in de tehuizen Maria Dommer, Merenhoef en Snavelenburg én de gemeenteleden uit de andere vijf secties die graag bij het ouderenpastoraat willen behoren.

Op deze website is een overzicht van alle straten per sectie opgenomen; hier ziet u ook wie de wijkpredikant van de sectie is en wie de sectieouderling en sectie-coördinator is.  Van hen zijn ook de telefoonnummers en e-mail adressen opgenomen, zodat u weet wie uw contactpersonen zijn (klik op een van de bovenstaande snelkoppelingen of navigeer via het hoofdmenu naar de gewenste sectie)