Stichting Heart for Children’s Path brengt ‘licht’ naar Oekraïens kindertehuis

Zaterdag 17 december jl. zijn Barend Jan Verkerk en Jan van Daalen met een klein transport naar Oekraïne gegaan. Het belangrijkste is het vervoer van een diesel-aggregaat.

Hiermee kan het licht weer branden in het kindertehuis Children’s Path in Velyki Mosty, een tehuis waar momenteel 28 kinderen verblijven.

Zoals vele weten zijn wij al jaren verbonden met dit kindertehuis. Afgelopen maart net na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne en de leiding en de kinderen gevlucht waren naar Polen, hebben wij ze daar bezocht en geholpen. In september jl. zijn de kinderen weer terug gegaan naar West-Oekraïne. Door de bombardementen op de infrastructuur hebben ze maar enkele uren per dag stroom. Koken, warmte en licht ontbreken grote delen van de dagen. Een aggregaat was een wens welke in Nederland gevonden is. Zaterdag gaan er dus twee geweldige personen het aggregaat naar Oekraïne brengen. Deze gelegenheid is gelijk aangegrepen om de kinderen wat extra’s te geven voor de kerst. Zo liggen er 28 cadeaus klaar. Dikke pyjama’s en dikke sokken voor elk kind. Daarnaast medicijnen, vitaminen tabletten, etc. Maar ook hagelslag, stroopwafels, thee en heel veel lekkers voor de kerst. Wilt u meer weten over het transport en de stichting kijk op www.heartforchildrenspath.nl 

Laurens, Romee en Ida Verkerk
Stichting Heart for Children’s Path

Geplaatst in Nieuws.