Stof tot nadenken: een nieuw seizoen

Het nieuwe kerkseizoen staat voor de deur. We zitten in een overgangsfase: van predikant naar interim-predikant naar predikant, van kerk van nu naar kerk van de toekomst, van kerkgebouw van nu naar kerkgebouw van de toekomst. Met alles wat daarbij komt kijken en met alles wat we daarbij voelen. Allemaal een eigen kijk, allemaal een blikrichting. Tijd om achteruit en vooruit te kijken. Achteruit om te leren en te snappen wat er nodig is en vooruit om richting te bepalen en beleid te maken. Maar voor we dat doen, kijk eerst eens naar jezelf. Wat speelt er in je hoofd? Wat is jouw blikrichting?

In de Bijbel
Naomi bevindt zich ook in een overgangsfase. Om haar gezin te beschermen was ze in Moab terechtgekomen. Nu is dat niet meer nodig en gaat ze terug naar haar eigen land. 
Zal alles hetzelfde zijn als vroeger? Wil ze dat nog wel? Natuurlijk is het niet hetzelfde, Naomi is zoveel kwijtgeraakt… Ze gaat wel terug maar heeft niet de innerlijke moed om opnieuw te beginnen. Kijk nu het filmpje (2 min). https://youtu.be/PUk5tWTX5EQ

– Wat herken je van de blikrichting van Naomi? Wat zijn we als kerk kwijtgeraakt? Waar word je wanhopig van? 
– Wat herken je van de blikrichting van Ruth? Waar verlang je naar? Wat geeft jullie moed?

De kentering van het verhaal van Naomi zit in de trouw van Ruth. Als zij besluit om met Naomi mee te gaan verandert het leven van Naomi en komt er langzaam weer perspectief voor haar. Wat betekent dit voor jullie? Zoals gezegd, stof tot nadenken en om over te praten tijdens het startweekend, aan de eettaffel thuis of met vrienden. De blik op de toekomst komt in ieder geval terug tijdens het startweekend.

Startweekend & Gemeentemiddag
Het startweekend van komend seizoen is op 9 en 10 september. Het programma van het startweekend is als volgt: 
– Zaterdag 9 september 17:00u een barbecue voor de hele gemeente.  
– Zondag 10 september 10:00u, startdienst met thema: “Ga Mee!” (PKN jaarthema). De voorganger is Ds. Dick van Arkel en we worden muzikaal begeleid door “De Ontmoetingskerkband”.
– Zondag 10 september na de dienst – koffie en Gemeentemiddag inclusief lunch (Broodjes)*: “Gemeente & Toekomst”

*Dieetwensen? Geef even door: voorzitter@ontmoetingskerkmaarssen.nl

Vriendelijke groeten,

Kees de Vries – Voorzitter

Geplaatst in Nieuws.