Terugblik Tieners & Taart zondag 3 december 2023

Zondag 03 december jl. was er weer Tieners & Taart met acht tieners. Deze keer hadden we twee gemeenteleden uitgenodigd om met ons mee te doen, Henk de Vries en Kees de Vries. Fijn om zo de verbinding te hebben met elkaar! Vandaag gingen we verder met het onderwerp Kerkdienst.

Na gebed met de kerkenraad, smulden we van de taart en bespraken we allerlei dilemma’s, zoals ‘Lange preek of Lang gebed’, ‘Opwekking of Psalmen’, ‘Avondmaal of Dopen’, ‘Votum en groet of Zegen’. Iedereen moest steeds een keuze maken, koos je A dan ging je staan, koos je B dan bleef je zitten. Over de gemaakte keuzes gingen we steeds met elkaar in gesprek. 

Vervolgens lazen we nogmaals 1 Korintiërs 14: 26-33. We stonden er nog even bij stil dat alles wat je doet in een dienst tot opbouw dient te zijn van de gemeente. Ook worden er in dit bijbelstuk onderdelen van een dienst genoemd. Wij inventariseerden daarop met elkaar welke onderdelen onze kerkdienst eigenlijk heeft, zoals bidden, zegen, collecte, bloemengroet, votum & groet, preek, bijbellezing, kindermoment, etc. We stonden er even bij stil wat alles betekent. Vervolgens kreeg iedereen een briefje met een lachende smiley en een briefje met een niet-vrolijke smiley. Iedereen legde deze smileys bij het onderdeel wat je belangrijk of fijn vindt en bij een onderdeel dat je bijv. niet zo belangrijk/fijn vindt. We bespraken dit samen en stonden erbij stil of we onderdelen missen, dingen die we graag zouden willen in een dienst. 

Kees en Henk hadden een vraag gekregen om met ons te delen: Op welk moment sloot een kerkdienst precies aan bij wat je meemaakte in je leven, hoe sprak God bijv. tot je, welk bijbelgedeelte of lied was dit? Allebei deelden zij inspirerende persoonlijke ervaringen, waar de tieners aandachtig naar luisterden. Tenslotte stonden we ook stil bij muziek die je raakt. In de kerk zingen we veel, ook in muziek kun je God ontmoeten. We deelden welk lied of type liederen je leuk vindt of raakt. Een van de tieners deelde het lied Confidence (https://www.youtube.com/watch?v=KA9kSBv1QrI), waar we ook een stukje naar luisterden.

Aan het einde van de ochtend spraken we met elkaar af om binnenkort, vermoedelijk januari op een zondagavond, samen naar een heel andere kerkdienst te gaan, waarschijnlijk Best Life Church in Zuilen. Om dat eens met elkaar te ervaren en na te spreken wat ons aansprak en wat misschien juist niet. 

De volgende Tieners & Taart is op zondag 17 december. Opnieuw hebben we het dan over de Kerkdienst, waarbij we o.a. stil gaan staan bij kwaliteiten en talenten van iedereen en welke taken rondom een kerkdienst passen dan bij jou. Op zondag 4 februari is er een jeugddienst, de tieners willen we vervolgens betrekken in de organisatie/uitvoering hiervan. 

Tot 17 december! Hartelijke groet van Wytske en Ineke.

Geplaatst in Nieuws.