Oproepen van de diaconie OKM

Vlak voor de zomer is het goed kort terug en vooruit te blikken. De diaconie heeft naast de bekende en traditionele activiteiten met succes en hulp van velen het worden en zijn van inleverpunt voor de voedselbank kunnen realiseren. Producten blijven nodig ook deze zomer! De banner hebben we een nieuwe plek gegeven zodat deze goed zichtbaar blijft.

Thema dit (kalender)jaar is het verminderen van eenzaamheid en hiermee zijn we (extra) aan de slag gegaan. Uit onderzoek van de gemeente Stichtse Vecht blijkt dat er veel eenzaamheid wordt ervaren ook hier in Maarssen. En niet alleen door ouderen!

Wij roepen zeker in de komende vakantietijd gemeenteleden op om een kaartje te sturen naar mensen die een blijk van aandacht kunnen gebruiken. Of een kort bezoekje, een praatje over de heg of in de supermarkt, een open blik of simpel weg een vriendelijk woord voor een voorbijganger ook al kent u hem/haar niet. Kortom ontmoet ook eens een ander, zoals Jezus dat ons heeft voorgedaan. Het kan een wereld van verschil betekenen: oog voor elkaar of een arm om iemand heen die dat nodig heeft. 

Diaconie & ZWO OKM

Geplaatst in Nieuws.