Gastvrij

Komende week is het thema van de 40 dagentijd: wees gastvrij. Deze week geen tip, maar een mooie uitspraak om de week mee in te gaan: Gastvrijheid is je gast zich zo welkom laten voelen dat hij zich meer thuis dan gast voelt.

Het klinkt zo vanzelfsprekend gastvrij zijn. Als we eerlijk zijn, zijn we vaak gastvrij tot op zekere hoogte, niet tot in het ongemakkelijke. De radicale gastvrijheid van Jezus gaat verder.  

Wanneer voel jij de welkom en echt gezien? Nodig deze week eens iemand uit voor een kopje koffie of voor een maaltijd en neem eens écht de tijd voor iemand. Want gastvrijheid is een vol huis en een lege koffiebus. 

Voorafgaand aan de Vesper op maandag 3 april a.s. kunt u een sobere maaltijd delen in de Open Hof om 18.00 uur. Ook deze maaltijd is oecumenisch, dus iedereen kan deelnemen! Aansluitend lopen wij met elkaar naar de Vesper in de Dorpskerk. Zo gaan wij met elkaar op weg naar Pasen. Aanmelden voor de sobere maaltijd uiterlijk 29 maart via diaconie@ontmoetingskerkmaarssen.nl of telefonisch bij Adrie de Graaf tel. 06-80133992. Als u opgehaald wilt worden kunt u dit doorgeven.

Geplaatst in Nieuws.