Van de Waterkant

maart 2018

In de Kerk op weg van december 2017 deed ik een oproep om teksten in te sturen om hier te delen. Als een ‘kerkproeverij’, proeven en delen van de teksten die iets betekenen voor de lezers van dit kerkblad. Dit wordt de laatste bijdrage in deze ‘kerkproeverij-serie’ met dank aan allen die mij wat hebben…

Februari 2018

In de Kerk op weg van december deed ik een oproep om een paar maanden lang teksten in te sturen om hier te delen. Als een kerkproeverij, proeven en delen van de teksten die iets betekenen voor de lezers van dit kerkblad. Hieronder een nieuwe anonieme bijdrage. In de toelichting bij deze tekst stond het…

januari 2018

In de vorige Kerk op weg deed ik de uitnodiging om teksten in te sturen om hier te delen. Als een kerkproeverij, proeven en delen van de teksten die iets betekenen voor de lezers van dit kerkblad. Hierop heb ik verschillende reacties gekregen. Daarbij zat een mooi zelfgemaakt gedicht van een gemeentelid dat graag anoniem…

december 2017

U mag het zeggen Het jaarthema in de Ontmoetingskerk is dit jaar ‘Kerkproeverij’. Ik ben dol op proeverijen. Net zoals bij een Indische rijsttafel, allemaal smakelijke kleine gerechtjes proeven en proberen. Sommige supermarkten organiseren rond de kerstdagen ook proeverijen. Dan kunt u daar alvast alle kerstgerechten en producten proeven die ze in de verkoop hebben….

november 2017

Moppen tappen met Luther Als je de schilderijen met het ernstige portret van Luther ziet, zou je misschien niet verwachten dat het bij Luther thuis altijd oergezellig was. Dat was het wel! Luther was heel gastvrij. Iedereen kwam bij hem over de vloer en at een hapje mee aan grote tafels in het voormalig Augustijner…

september 2017

Goodies Een paar weken terug was ik voor studie en nascholing in Boekarest, Roemenië. Op het vliegveld nam ik een taxi naar het hotel want dat kost daar bijna niets. Als je tenminste de normale prijs weet anders betaal je alsnog twintig euro in plaats van tien. Maar ik was gewaarschuwd en was overal op…

augustus 2017

Mixed grill Op een zonnige zomeravond ben ik in Utrecht. Ik heb een tafeltje gereserveerd aan het water van de Oudegracht. Alleen voor het uitzicht is het al de moeite waard. Er vaart en drijft van alles vlak langs mijn bordje. Studenten in een sloep, een ouder echtpaar op een jacht zo groot dat het…

juni 2017

Diepzinnige graffiti In de Marnixstraat in Amsterdam werd een tijd geleden op een muur gekalkt: “Jezus redt”. Op zich een mooie spreuk. Maar daar dachten sommigen toch net wat anders over. Een paar weken later kalkte iemand er nog twee woorden achter: ”het niet”. “Jezus redt het niet” stond er toen. Ook dat is een…

Mei 2017

Gapen Het zweet staat me op de rug. Met drukke gebaren ben ik vol enthousiasme aan het preken. En dan zie ik ergens in het midden van de kerk iemand uitgebreid gapen! Daar probeer je niet te veel aandacht aan te schenken maar je hebt het toch gezien. De gedachte gaat door me heen: ben…

April 2017

Boekenbal Ook de bazar is een soort boekenbal. Alleen staan alle schrijvers daar niet van hun wijn te nippen maar liggen ze gebroederlijk en gezusterlijk naast elkaar op tafel. De kwaliteit van de boeken is bij de bazar altijd heel hoog. Dat weten de handelaren die de bazar bezoeken ook. Vorig jaar ben ik door…