Terugblik Tieners & Taart zondag 2 april

Afgelopen zondag hadden we een extra Tieners & Taart. Om 9.30 uur begonnen we samen met alle kinderen met een gezellig en lekker paasontbijt. Om 10 uur vertrokken we naar de Hofzolder. We hebben samen stil gestaan bij de aankomende Stille of Goede week…wat is dat eigenlijk voor week? We bespraken Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen…de intocht van Jezus in Jeruzalem, het laatste Avondmaal, de kruisiging van Jezus en Zijn opstanding. 

Daarna keken we met elkaar naar de film Het Paasverhaal in 1001 blokjes, waar we werden meegenomen van Witte Donderdag t/m enkele dagen na Pasen. Na afloop bespraken we het grote lijden van Jezus, wat we ook in de film zagen, niet omdat Hij fout was maar voor ons. 

We blikten nog even vooruit naar de bijzondere dienst met Goede Vrijdag en de stadswandeling 23 april en de tieners deelden hun belevenissen op school, de toetsen die eraan komen, de examens die in mei beginnen. Daarna liepen we met de kinderen mee de kerkdienst in, waar we de zegen ontvingen. 

Tot de volgende keer!

Hartelijke groet van Margot en Ineke

Geplaatst in Nieuws.