Even voorstellen…

Met ingang van 1 maart 2021 hoop ik te beginnen als pastoraal werker in uw gemeente, de Ontmoetingskerk. Omdat een ontmoeting de komende tijd vanwege alle maatregelen lastig zal zijn, wil ik alvast iets op papier zetten. Ik ben Alette van de Lagemaat, 48 jaar, en kom uit Woudenberg. Ik woon met veel plezier alleen in mijn huis met een tuin op het zuiden. In de zomer geniet ik erg van mijn planten, het tuinwerk en ontspannen buiten zijn, het hele jaar door eigenlijk wel. Omdat sporten nu niet mag, probeer ik dagelijks een rondje te lopen.

Ik ben opgegroeid als oudste dochter in een gezin van vier kinderen, mijn drie broers zijn getrouwd en ik ben vier keer tante geworden, mijn ouders zie ik nu plezier hebben van hun kleinkinderen. Na de middelbare school heb ik een opleiding als maatschappelijk werker gedaan en daarna in deeltijd de opleiding kerkelijk werker. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in allerlei werkvelden van het welzijnswerk, bij het Leger des Heils, ‘s Heerenloo, Youke en Kwintes.

Sinds een aantal jaar heb ik een eigen praktijk als contextueel hulpverlener. Een stukje mee mogen lopen met mensen maakt mijn werk boeiend en afwisselend. Door te mogen luisteren naar verhalen vol hoogte en dieptepunten hoop ik dat er mooie ontmoetingen ontstaan, waarbij de Ander, God een plek mag krijgen in de gesprekken. Als gemeentelid ben ik betrokken bij de Voorhof, een heel diverse kerkgemeenschap. Ook ga ik graag naar Taizé en de afgelopen jaren bracht ik regelmatig een bezoek aan Bethlehem. Via deze link www.tentofnations.nl leest u meer over mijn reisbestemming.

Ik hou van mooie boeken, kunst, ga graag naar musea, muziek, ik hoop dat mijn koor binnenkort weer mag starten met de repetities en allerlei vormen van creativiteit, mijn kleding maak ik graag zelf. 

Vanwege de reistijd probeer ik mijn werkzaamheden op een dag af te spreken en te plannen, namelijk de dinsdag. Mijn mailadres is seniorenpastoraat@ontmoetingskerkmaarssen.nl.

Alette van de Lagemaat