RKV, ds. Ronald Blokland en Bob Smits, RvKM Zondag van de Eenheid.

R.K. Verrijzenis gemeenschap, Reigerskamp 611, Maarssenbroek. RvKM Zondag van de Eenheid. Het koor Moea verleent haar medewerking. Voorganger ds. Ronald Blokland en Bob Smits.

test: hier en https://ontmoetingskerkmaarssen.nl/

Deze viering wordt live uitgezonden https://kerkdienstgemist.nl/stations/2147/events/event/15988333-202401171000
en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: https://rtvstichtsevecht.nl/televisie/live

Week van gebed voor eenheid van christenen  2024
De week van gebed voor eenheid van christenen is van 21 t/m 28 januari 2024. De viering is voorbereid door een oecumenisch team van christenen uit Burkina Faso, een land in West-Afrika. Het thema luidt ‘Heb God lief en je naaste als jezelf’. Dit thema is ontleend aan de gelijkenis over de barmhartige Samaritaan, waarin Jezus laat zien wat het betekent om je naaste lief te hebben (Lucas 10 vers 25-37).

Dit is niet vanzelfsprekend in Burkina Faso. Het land lijdt onder terroristische aanslagen,
waarvan christelijke kerken het doelwit zijn geweest. Priesters, predikanten en kerkelijk
werkers zijn gedood tijdens vieringen en het lot van anderen, die ontvoerd zijn, is onbekend. Vanwege het terrorisme zijn de meeste kerken in het noorden, oosten en noordwesten van het land gesloten. In veel van deze gebieden is er geen openbare christelijke eredienst meer. Toch werken leiders van de christelijke, islamitische en traditionele religies aan duurzame oplossingen voor vrede, sociale cohesie en verzoening.

De week van gebed voor eenheid van christenen begint traditioneel met oecumenische
vieringen. Deze zullen plaatsvinden op zondag 21 januari 2024