OH, ds. R. Wattel, zondag van de voleinding

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen.  Zondag van de voleinding. Voorganger ds. R. Wattel.
Inz. Pastoraat PKN: Met het oog op het einde, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 26 november, zondag voleinding

Deze maand zit vol ‘bijzondere’ dagen: dankdag, Allerheiligen, verkiezingsdag, vandaag de zondag van de voleinding. Helaas voegt deze herfst bij elke zondag een zwart randje: de in- en intrieste gebeurtenissen in Israël en Gaza. Ze laten zien hoeveel verwoestende kracht er in mensen zit. Het brengt ons in verwarring, maakt ons boos, verdrietig. Kun je nog op mensen vertrouwen? Op wie zou je moeten stemmen op 22 november?

De beste ‘kieswijzer’ in deze dagen vind ik voorin de bijbel: Genesis 1, het verhaal van de schepping. Dat tekent een ‘partijprogramma’ uit de oude bijbelse traditie. Hoe zit dat met de aarde, met de zeeën, met biodiversiteit (let er eens op hoe Gen. 1 alle planten, bloemen en dieren over al die dagen verdeelt!), hoe zit dat met mensen? Ik word er hoopvol van, ondanks Gaza/Palestina/Israël en Oekraïne. Dat hoop ik met u te delen op de zondag van de voleinding. Mocht u dit lezen voor 22 november, de dag om te stemmen: lees vast Genesis 1 eens met díe ogen!

Op 26 november komen óók alle oorlogsslachtoffers voorbij als we onze doden gedenken. En ook nu weer: iedereen in de kerk mag naar voren komen om een kaars aan te steken voor iemand die is genoemd en/of voor iemand die u meedraagt in uw hart.

Onze voorganger is ds. Rien Wattel uit Hoofddorp

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland