OH, ds. Piet Vellekoop, Oudjaarsdienst

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Oudjaarsdienst. Voorganger ds. Piet Vellekoop.
Inz. Projecten Diaconie & ZWO: Mission Impossible, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV om 19:30 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/


Zondag 31 december, 19:30 uur, oudejaarsdienst

Voor de meeste mensen is dit gewoon de laatste dag van weer een veelbewogen jaar. Een jaar om nóóit òf een jaar om snél te vergeten? Volgens de klassieke liturgie is het vandaag het Feest van de Heilige Familie (Jezus, Maria en Jozef). En volgens het dienstrooster gewoon de Eerste zondag na Kerst.

De laatste samenkomst van dit kalenderjaar. Wat bewaren we en wat vergeten we, wanneer we omzien naar het afgelopen jaar? En wat is dan bewaren? ‘Maria bewaarde al deze woorden in haar hart en bleef erover nadenken’ (Lucas 2: 19). Het is immers niet niks wat ze heeft gehoord en gezien. Maar wil een mens wel alles bewaren en waartoe dan? Afijn, meer vragen dan antwoorden om te benoemen.

We bidden met elkaar de woorden van Psalm 90: ‘Laat ons uw genade zien, Heer, onze God. Bevestig het werk van onze handen, het werk van onze handen, – van het afgelopen jaar – bevestig dat.’ Amen.

En daarna: ‘Waardig óver de drempel…’, en graag wat voorzichtig met vuurwerk. De stap over de drempel doen we met ds. Piet Vellekoop.

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland