OH, ds. Dick van Arkel, 3e zondag 40dagentijd

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen.  3e zondag 40dagentijd. Voorganger ds. Dick van Arkel.
Inz. Binnenlands Diaconaat Kerk in Actie: Omzien naar gevangenen, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 12 maart, Oculi
Wat is dat toch voor een wonderlijk misverstand, dat ons telkens weer meeneemt, op grond waarvan mensen menen te moeten kiezen voor een bestaan van God of voor een afwezigheid daarvan. Antwoorden die in de praktijk overigens veel dichter bij elkaar liggen dan je denkt. Aan het einde van zijn leven, zo gaat het verhaal in het bijbelboek Deuteronomium, heeft Mozes beseft dat het uiteindelijk altijd om God, om de laatste werkelijkheid in het leven gaat.
“Zie ik houd je vandaag het leven en het goede voor, maar ook de dood en het kwade…” schrijft hij volgens overlevering in de slothoofdstukken van de Tora in Deuteronomium: “Kies dan het leven”. Johannes de Doper, woordvoerder voor Mozes en de profeten vooraan in het Marcusevangelie, is Jezus voorgegaan in deze woorden en Jezus heeft er met lichaam en ziel ‘ja en amen’ op gezegd. Hij heeft er met zijn hele leven ja en amen op gezegd; trouw ten einde toe heeft Jezus zich gedompeld, ondergedompeld, in de dienst aan díe God, die in Israël als énige God mag heten. Waardoor laten wij ons leven bepalen? Waar zit jij nou eigenlijk in deze wereld? Wat doe je? Welk leven leef jij? Welke rol speel jij in het leven en samenleven? Voor God, voor elkaar, voor deze aarde?
Oprechte bezinningsvragen voor de veertigdagen op weg naar Pasen. Het woord dat ik jou geef is niet te zwaar, is niet te hoog, jij kunt het volbrengen (Lied 334).
We lezen op deze zondag Deuteronomium 30: 11 t/m 16 en Marcus 1: 1 t/m 20.
ds. Dick van Arkel

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland