OH, ds. Dick van Arkel, slotdienst

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen.  Slotdienst. Voorganger ds. Dick van Arkel.
M.m.v. de Ontmoetingskerkband.
Inz. Plaatselijk werk Diaconie: Verjaardagstassen, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 18 juni, derde zondag van Pinksteren
Rondom de Open Hof leven we als wijkgemeente Ontmoetingskerk al vele jaren bij de bronnen van ons geloof. Tot troost en bemoediging, hoop en perspectief. En telkens weer onze vingers bij de teksten; wat wil hier nou gezegd worden? Voor ons? Vandaag?

Mooi ook om daarbij te beseffen dat velen ons aan deze plaats voorgingen in het geloven; mensen met bevlogen idealen, volgers en voortrekkers, geïnspireerd en gevoed vanuit die bronnen van het gemeente-zijn. Voor een gemeente die zich niet verliest in discussies of meningsverschillen, maar die verder gaat, ook na moeilijke tijden en die telkens weer vraagt: waartoe zijn we nou éigenlijk gemeente van de levende Heer met elkaar?
En dan gaat het onmiddellijk al na het evangelie van Pinksteren in Handelingen 2, over een verlamde mens.

En ik heb me afgevraagd waarom Lucas zijn tweede boek Handelingen na die prachtige proloog van het Pinksterevangelie, begint met dít verhaal in Handelingen 3?

Ik heb gedacht misschien wil Lucas het in die verlamde mens wel hebben over een verlamde mensheid, een verlamde samenleving, een verlamde kerk, een verlamd leven, ons verlamde leven misschien? En dan horen we in Lucas’ verhaal ( Handelingen 3: 1 – 10 ) vandaag iets volstrekt ongehoords! Een totale breuk met al het oude en vertrouwde!
Om uiteindelijk te ontdekken dat het daar in ons midden en in De Open Hof bij voortduring over gaat: over opstaan uit verlamming, over verandering, in beweging komen, over aangesproken worden in naam van de Leidsman van Zijn gemeente Zelf. Voor een volk onderweg.
We gaan voort, en we doen niet verlamd, maar we doen dat opgewekt! Zoals die verlamde mens die werd tot een opstandingsmens en God loofde!
Gelukkig is de mens, gelukkig ook de gemeente die blijft leven bij haar bronnen!

ds. Dick van Arkel

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland