OH, ds. Dick van Arkel, 1e Kerstdag

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. 1e Kerstdag. Voorganger ds. Dick van Arkel. M.m.v. het koor Sparks of Joy.
Inz. Kinderen in de Knel: doel nog te bepalen, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Kerstmorgen, 25 december

Wie het nieuws vandaag volgt en wie tv-series als Game of Thrones, Downtown Abbey en House of Cards bekijkt, kan de stemming in de westerse wereld peilen. En dat is in onze dagen de angst.” Zo schrijft de Franse politicoloog Dominique Moïsi. Hij ontving de Spinozalens, een onderscheiding die uitgereikt wordt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt in het denken over de grondslagen van de ethiek.

Maar waar zijn we nu zo bang voor? Wees niet zo bang, is zijn oproep.

“Vreest niet”, wees niet bang. Laat dat nu ook de centrale boodschap zijn van het kerstevangelie vanmorgen. Vreest niet! Die woordcombinatie komt 365x voor in de bijbel. Voor elke dag van het jaar dus 1x.

Vreest niet. Het klinkt in het kerstevangelie op diverse plaatsen.

Het kerstverhaal van Lucas werd in zijn dagen ook geschreven in de loopgraven van de (Romeinse) wereldgeschiedenis! Het is allerminst door Lucas bedoeld als een soepsappig verhaaltje om bij weg te dromen of om in slaap te sussen, maar een verhaal dat is bedoeld om benauwde, angstige mensen een beetje licht, moed en hoop te geven. Om ze op hun benen te zetten!

Waar halen we de moed vandaan om ons niet door de angst te laten regeren. Waar vinden we het licht om de duisternis te verjagen? Daarover gaat het in deze kerst-morgendienst.

Met onze liederen, onze verhalen, ons samenzijn proberen we wat licht aan te steken vanuit een klein en kwetsbaar verhaal dat al eeuwen meegaat.

Een warm welkom voor klein en groot!

Deze dienst wordt geleid door ds. Dick van Arkel.

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland