OH, L.(Loes) Jansen

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen.  Voorganger L.(Loes) Jansen.
Inz. Noodhulp Kerk in Actie: Oekraine – Kerk voor de samenleving, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 7 mei, vijfde zondag van Pasen, Cantate
Op de vijfde zondag van Pasen vervaagt het verblindende overrompelende licht meer en meer en schuifelt de vraag dichterbij hoe vanzelfsprekend de overweldigende ervaring zich vertaalt in het dagelijkse bestaan. In het evangelie naar Johannes spreekt Jezus daarover met het beeld van de kindouderrelatie. Wat gebeurt er in de keuze God zo dichtbij te brengen als het eigen hart?
‘Het leven valt in de plooi van uw naam (..) uw naam valt in de plooi van mijn kleed’ dicht Anton Ent bij de psalm van deze zondag. Tussen beide dichtregels verwoordt de dichter de onderbreking die hij nodig heeft om beide regels bij elkaar te brengen.
We denken deze ochtend na over het vergaande leven, over het leven gaan, hoe blijven we gaande onder andere met het Lied van de elementen van Eppie Dam, ‘De ijsberg stort in zee/de spiegel stijgt en stijgt/ik had het water lief/van God die stromen schiep/en oude gletsjers onbedreigd’.

Vandaag gaat ds. Loes Jansen uit Hoogeveen ons voor.

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland