OH, ds. Jochem Stuiver

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen.  Voorganger ds. Jochem Stuiver. M.m.v. Route66 o.l.v. Rob van Dijk.
Inz. Werelddiaconaat Kerk in Actie: Indonesië – Sterke vrouwen in de kerk, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 22 oktober, vijfde zondag van de herfst, Van de sloot aan de wal.
Dat is het thema van de muzikale dienst op 22 oktober m.m.v. het koor Route 66 o.l.v. Rob van Dijk dat voor en met ons zal zingen.
Het spreekwoord luidt ‘van de wal in de sloot helpen’ maar in de lezing deze morgen gaat het precies andersom! We horen uit Exodus 2:1-10 over één van de zes vrouwen zonder wie er geen Mozes zou zijn geweest: de dochter van de Farao. Zij is een van de meest onverwachte helden in de Bijbel. Zonder haar had Mozes misschien niet geleefd. Het hele verhaal van de uittocht zou anders zijn geweest. Toch was zij geen Israëliet. Ze had niets te winnen en alles te verliezen door haar moed. Maar zij ziet de heiligheid van het leven in en weigert om de bevelen die het leven ontheiligen te gehoorzamen. Ze kent geen angst voor het kwaad dat mensen doen. Ze heeft compassie en doet gerechtigheid want gerechtigheid zonder compassie is geen gerechtigheid. Zo vertelt dit verhaal ons dat Mozes alleen niet voldoende is. Willen we een samenleving waarin recht bloeit dan moeten er meerdere stemmen klinken van empathie, mededogen en verbondenheid. Deze morgen zullen vele stemmen daarover zingen en lezen, jouw stem daarbij is meer dan welkom.

Graag tot ziens,
ds. Jochem Stuiver

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland