OH, ds. J. Esveldt, 1e Advent

Open Hofk, Kerkweg 60, Maarssen. 1e Advent. Voorganger ds. J. Esveldt.
Inz. Kinderen in de Knel: Oeganda – Nieuwe kansen voor straatkinderen, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 3 december, eerste Advent

Op deze eerste Adventszondag luisteren wij naar de lezing uit Jesaja 63 : 9b – 64 : 8 en naar de evangelielezing uit Marcus 13 : 24 – 37. In de lezing uit het Eerste Testament is er meerdere keren een heen en weer van ’niet durven hopen’ en ’toch’ (64 : 2b).

Die lezing eindigt dan ook met de vraag: ‘Wij zijn toch Uw volk?’ De profeet gebruikt schokkende taal: hij wil het volk wakker schudden. Dat zij zich zullen afwenden van hun wangedrag.

In de Marcuslezing wankelt de kosmos. Een beeld dat past bij de huidige tijd en met de tijd waarin de evangeliën zijn ontstaan. In de jaren na 70 na Christus moest men verder zien te leven zonder de tempel die zo lang het centrale instituut was van de Joodse godsdienst.

Wenste Jesaja: ’Scheurde de hemel maar open om af te dalen’, ook bij Marcus is er het sterke verlangen naar de komst van de Mensenzoon.

Onze voorganger deze morgen is ds Jan Esveldt.

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland