OH, ds. Bram Bregman, 4e zondag 40dagentijd

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen.  Voorganger ds. Bram Bregman.
Inz. Missionair Werk PKN: Ontdekken in de kliederkerk, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 19 maart, Laetare
Het thema van deze dienst is Volwassen geloven en denken. Wat zijn op dit moment onze grootste zorgen? De oorlog in Oekraïne, de klimaatcrisis, wat betekenen de verkiezingen van afgelopen woensdag voor de toekomst van Nederland? Wat betekent geloven, geloven in God, bij een kerk horen – voor al deze zorgen?
We lezen 1 Korinthe 2: 1-11. Paulus spreekt hier over ‘volwassen geloof’. Ik wil daar een aantal dingen over zeggen. Simpel gezegd gaat het over: doen wat je zegt/gelooft. Maar
ja… dat blijkt ons met onze goede voornemens voor het nieuwe jaar al niet zo goed te lukken. Voor de toekomst van de kerk, vind ik, moeten we het daarover hebben: wat zijn in onszelf, de psychologische mechanismen die verhinderen dat we doen/waarmaken wat we zeggen te geloven. Leest u ook de hoofdstukken 6 en 7 van de Romeinen-brief eens. In de dienst lezen we ook een paar verzen uit deze hoofdstukken. Verder lezen we een indrukwekkend gedeelte van de profeet Jesaja (Jesaja 43: 9 – 12) die verwoordt dat er maar één ware God is. Ook een ‘kwestie’ om het over te hebben. De bijbel eindigt met deze samenvatting: ‘God is liefde’. Dat en Die hebben we hard nodig!
ds Bram Bregman


|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland