OH, ds. Bram Bregman

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen.  Voorganger ds. Bram Bregman.
Inz. Werelddiaconaat Kerk in Actie: Myanmar – Jonge mensen verbeteren hun landbouwproductie, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 11 juni, tweede zondag van Pinksteren

Thema: Opdat de onaanzienlijke en gebroken mens nieuw leven krijgt.

Wie wil weten waar Jezus zijn geloofsvisie vandaan heeft, leze het boek Jesaja! Wij lezen hst. 57: 14-21. De profeet spreekt namens God, vers 15, in mijn parafrase: Ik troon met de onaanzienlijke en de verslagene, opdat zij herleven, nieuw leven krijgen. Dit is werkelijk de kern van de bijbel: God staat voor leven, werkelijk leven, goed leven, gelukkig leven. Jezus besloot – in mijn gedachte: Dit is wat ik in Gods naam ga doen! We lezen het in Matteus 9: 9-13. In 2023 mogen (moeten?) wij ons net als Jezus, bewust worden dat – ook voor ons – ‘God’ een werkwoord is. Niet een vereringsobject – of – persoon. Maar ‘Het woord van liefde, vrede en recht/ is in uw eigen mond gelegd/ is in uw eigen hart geschreven.’ (Lied 316) Het woord om te DOEN.

Wij zijn nauwelijks in staat om te veranderen, alleen – hopelijk – door aanraking met de Geest. Laten we op deze zondag met Pinksteren in de rug, daarom opnieuw de Geest aanroepen. WEL-KOM!

ds. Bram Bregman

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland