OH, ds. S. Lanser, start zomerperiode

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen.  Start zomerperiode. Voorganger ds. S. Lanser.
Inz. Werelddiaconaat Kerk in Actie: Colombia – Perspectief voor jonge vluchtelingen uit Venezuela, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

INLEIDING OP DE KERKDIENST VAN 25 JUNI 2023
Het is de eerste zondag van de zomer, maar de lezingen die het leesrooster aangeeft, zijn
niet bepaald luchtig. In deze weken na Pinksteren en Trinitatis gaat het over Jezus’ leerlingen die de wereld worden ingezonden. Dat is een hachelijk avontuur. Matteüs 10: 16-33 is een rede vol waarschuwingen. Wat Jezus zelf overkwam, kan ook de leerlingen overkomen: vervolging en verachting. Meerdere keren klinkt ‘Wees niet bang’. De profeet Jeremia voelt zich door God erin geluisd. Nu hij het woord van God verkondigt, zijn spot en hoon zijn deel (Jeremia 20: 7-13).
Voor ons, die op een comfortabele manier ons geloof kunnen belijden en vieren, zijn het wat bevreemdende woorden, die ver van ons af staan. Ze maken wel duidelijk dat de navolging van Christus geen vrijblijvende zaak is.

Sieb Lanser

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland