Collecteweek noodhulporganiatie ZOA: dringend collectanten gezocht!

Meer dan 100 miljoen mensen zijn op de vlucht voor een oorlog of natuurramp. Zij lijden honger, hebben dorst en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Noodhulporganisatie ZOA helpt hen. 

Een ramp overkomt je, net als een oorlog. Denk aan aardbevingen en overstromingen, aan de oorlog in Oekraïne, aan de terreur in Myanmar. Angst en verdriet overheersen. Van de ene op de andere dag sta je met lege handen en ben je alles kwijt. 

Voor Petro
Zoals de 65-jarige Petro in Oekraïne. Hij verloor bij een raketaanval zijn schoonzoon en zijn dochter raakte lichamelijk beperkt. Petro moet nu alleen voor zijn twee kleinkinderen zorgen. Samen met jouw hulp kan hij weer een leven opbouwen. De ZOA-collecte is ook voor Aisa in Nigeria, Keyrat in Ethiopië en vele andere slachtoffers van een natuurramp of oorlog. ZOA is in circa vijftien landen actief, waaronder Colombia, Myanmar, Soedan, Syrië en Oekraïne.

Noodhulp en wederopbouw
De christelijke noodhulporganisatie ZOA helpt in de eigen regio of in een buurland met noodhulp, denk aan voedsel, schoon drinkwater en onderdak. ZOA helpt ook bij het opbouwen van een nieuw bestaan, net zolang totdat mensen zichzelf weer kunnen redden.

Naast gebed voor vluchtelingen wereldwijd is voor noodhulp veel geld nodig. Daarom houdt ZOA ook dit jaar een (huis-aan-huis) collecte: van 27 maart tot en met 1 april 2023

Gezien het beperkte aantal collectanten zijn we dringend opzoek naar versterking. Helpt u mee?

U kunt op de volgende manieren helpen:

Laten we samen van de collecte een succes maken, zodat ZOA de meest kwetsbare mensen op deze wereld kan helpen! Mogen de vluchtelingen op uw hulp rekenen?

Voor meer informatie, hulp bij het aanmaken van een digitale collectebus en opgave voor de huis-aan-huis collecte kunt u contact opnemen met Anke Sillars (e-mail / 0346-820159).

Hartelijke groet,

Anke Sillars

Geplaatst in Nieuws.