Sta jij binnenkort in ons midden?

Dominee, predikant, leraar, herder, geestelijke… het maakt ons niet uit hoe je jezelf noemt, of je man of vrouw bent, jong of wat ouder. Als je leeft vanuit je roeping en hart hebt voor de kerk, dan zien we jou graag op deze plek in ons midden staan. Wie zijn wij? De Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Maarssen, een actieve geloofsgemeenschap die samen geloven, samen vieren en samen leven hoog in het vaandel heeft staan. En wij zijn op zoek naar jou!

Inspirerende en eigentijdse fulltime predikant m/v

Als wijkgemeente vinden wij onze inspiratie in de liefde van God en willen we samen groeien naar een open levenshouding binnen en buiten de kerk. Groei is voor ons beweging, voortgang, ontdekken en creëren; altijd met een open, empathische en nieuwsgierige blik zonder daarbij traditie en onze rol naar buiten uit het oog te verliezen. De essentie laat zich omschrijven door vier kernwoorden: ontmoeten, vernieuwen, toegankelijk en vormen.

Dit kenmerkt jou

Je praat vanuit je hart en bent bezield door geloof in Jezus Christus. Je werkt vanuit passie en hebt duidelijk voor ogen hoe we mensen betrokken houden bij de kerk. Hoe we kunnen inspireren en mobiliseren; de gemeente kunnen laten groeien in geloof, nu en in de toekomst. 

Je hebt er zin in om samen met onze kerkenraad leiding en vorming te geven. Om je kennis te delen, binnen en buiten de kerk. Misschien wel nieuwe en andere wegen te vinden om mensen aan de rand en buiten de kerk te verbinden met het evangelie.

Je hebt bijzondere aandacht voor onze middengroepen (20-50 jaar), zonder daarbij andere groepen te kort te doen. Je vertelt graag in eigentijdse woorden over het evangelie en praat er graag persoonlijk over.

Je bent communicatief sterk. Eigenlijk zoek je altijd de verbinding en samenwerking, want je bent toegankelijk, nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd in mensen.  

En hier wil je deel van uitmaken

Onze gemeente bestaat uit vele actieve mensen met hart voor de Ontmoetingskerk. We vinden verscheidenheid en vernieuwing in kerkdiensten, zowel qua liturgie als muziek, belangrijk. Ons aanbod is een uitdagende functie in een leuke, actieve gemeente in het midden van het land. 

Een wijkgemeente voor meerdere geloofsvisies met waardering voor de verschillen daarin. Samen met wijkgemeente De Ark en wijkgemeente Ichthus vormen wij de Protestantse Gemeente Maarssen. Voor het seniorenpastoraat werken we samen met onze parttime pastoraal werker (0,2 fte).

Denk je nu: dit spreekt me aan…

Wacht dan niet en mail uiterlijk 21 mei aanstaande een korte motivatie en CV naar Richard Maat, onze voorzitter van de beroepingscommissie via dit mail adres. Je kunt ook Henk de Vries, de secretaris van dezelfde commissie bellen of een WhatsApp sturen als je eerst meer informatie wilt: +31 (0)6 51576180.

Tot snel, we zien nu al uit naar onze ontmoeting!