Nieuw hier?

…dan heten we je hartelijk welkom bij wijkgemeente Ontmoetingskerk Maarssen!

Wat goed dat je op onze site terecht bent gekomen. Wat kenmerkt onze wijkgemeente? Onze naam is gebaseerd op een ontmoeting met God en met elkaar. En ja, ook op betrokkenheid: we willen namelijk samen geloven, samen vieren, samen leven. Maar ook ‘ont-moeten’ hoort erbij, want niets moet echt bij ons. Wij zijn een open geloofsgemeenschap voor jong en oud met ruimte voor verschillende visies en uitingen.

Onze basis ligt bij de zoektocht naar en het contact met God, met Jezus Christus als voorbeeld en de bijbel als inspiratiebron. Persoonlijke geloofsbeleving is van groot belang en de kerkdiensten op zondagmorgen hebben daarin een belangrijke plaats. In deze diensten is er een herkenbare liturgie met ruimte voor variatie. Orgel en combo wisselen elkaar regelmatig af.

Zorg en aandacht voor elkaar is belangrijk en, als het nodig is, bieden we individuele of collectieve hulp. Ook mensen die geen lid zijn van de Ontmoetingskerk kunnen een beroep doen op pastorale en diaconale diensten.

Verder is het handig te weten dat onze wijkgemeente georganiseerd is in secties die elk op zich een geografisch deel van Maarssen-Dorp beslaan. Binnen de secties zijn sectieteams aan het werk, aangestuurd door een diaken en een ouderling. Traditionele namen en voor sommigen misschien een beetje oubollig, we noemen ze daarom ook wel ‘mensenfluisteraars’.

De Ontmoetingskerk kent vele activiteiten die voor en door gemeenteleden worden georganiseerd. Wij nodigen je daarvoor van harte uit. Interesse gewekt? Kijk dan eens rond op deze website (bijvoorbeeld via de links in de tekst), loop de fotoalbums eens door en vorm jezelf een beeld van het werk en leven van onze wijkgemeente. Of kom naar onze eerstvolgende kerkdienst! Controleer even op onze agenda in welke kerk deze plaatsvindt.

Geloven doen we samen, dus… we hopen je graag binnenkort te ontmoeten!

Kerkdiensten

Onze kerkdiensten starten elke zondag om 10.00 uur. We maken het meest gebruik van Kerkcentrum Open Hof, maar kerken op gezette tijden ook in de Dorpskerk. Een overzicht van de kerkdiensten en de locatie vind je in de agenda.

Secties

Onze wijkgemeente is in zes secties georganiseerd. Er zijn vijf geografische secties en één functionele sectie: de ouderensectie. Tot deze laatste behoren de leden in de tehuizen Maria Dommer, Merenhoef en Snavelenburg én de overige gemeenteleden die graag bij het ouderenpastoraat willen horen.

Activiteiten

Binnen onze wijkgemeente wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd. Eigenlijk is er voor elke leeftijd wel wat te beleven. Zo is er voor de allerkleinsten crèche en Kerk-op-schootvieringen. Voor kinderen is er de Kindernevendienst en de Honkers, voor tieners Youth United (gezamenlijk met de andere wijkgemeenten) en Tieners en Taart. Ook voor volwassenen en ouderen zijn er legio activiteiten. Diverse gemeenteleden zingen in een van de twee koren: Jongerenkoor Needed en de ad-hoc zanggroep.

Faciliteiten Kerkdiensten

Voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) is er elke week tijdens de kerkdienst een crèche. Daarnaast kunnen alle kinderen van de basisschool elke zondag naar hun eigen dienst: de Kindernevendienst. De diensten van de Ontmoetingskerk in Kerkcentrum Open Hof worden uitgezonden via KerkTV en Kerkradio en er wordt een beamer gebruikt. Mensen die slecht ter been zijn kunnen door de autodienst worden gehaald en gebracht.

Communicatie

Wij hebben een actief communicatiebeleid. Via diverse kanalen worden de leden geïnformeerd over de actualiteiten en activiteiten binnen de wijkgemeente. Naast de website is er het kerkblad ‘Kerk op Weg’ en zijn we te volgen via Facebook, Twitter en Youtube. Daarnaast is de wekelijkse e-mail nieuwsbrief (hier inschrijven) en binnenkort een smartphone app.

Lid worden?

Mocht je lid willen worden van onze wijkgemeente, neem dan even contact op met onze ledenadministratie:
Kees van Rooden, Klokjeslaan 115, 3601 HD Maarssen.
Tel. (0346) 573 078
Mail: ledenadministratie@ontmoetingskerkmaarssen.nl