KCA, Studieavond met ds. Oscar Lohuis over ‘Waarom is Israël belangrijk?’

Op dinsdag 29 maart 2022 is er in Maarssen een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom is Israël belangrijk? De bijeenkomst vindt plaats in de Ark, Duivenkamp 844, 3607 WG Maarssen. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Als je christen wordt krijg je automatisch iets met Israël. Tenminste, als je de Bijbel mag geloven. Toch leeft dit idee bij vele christenen niet. Efeze 2:11-22 en 3:6 laten ons zien dat wij medeburgers, mede-erfgenamen en mededeelgenoten met Israël zijn geworden. Het is belangrijk te beseffen wat dat wel en niet inhoudt. Het christendom heeft Jezus en de apostelen losgekoppeld van het volk Israël. Dat klopt niet. In deze lezing denken we na over de eenheid van de Kerk met Israël, hoe de niet-Joodse gelovigen in Jezus zich verhouden tot het verbondsvolk van God. Eventueel kan dit thema in twee avonden uitgewerkt worden, in plaats van in één avond.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

|||::
Duivenkamp 844, 3607 WG Maarssen, Nederland