TP, Seniorenfilm: Philomena

Op vier donderdagen hopen we weer vier films te vertonen met belangrijke thema’s als onderwerp. Hoe beleven mensen het bestaan? Welke rol spelen humor, waardigheid en draagkracht? Hoe is de balans tussen geven en ontvangen? Op welke manier worden kwetsbaarheid, eindigheid en voltooiing in beeld gebracht?

Dit zijn bijeenkomsten waarin de film centraal staat. Met nadruk is iedereen welkom. Als spiritualiteit, religiositeit en geloof ter sprake komen is dat natuurlijk uitstekend. Maar u kunt gerust eenieder meenemen, het gaat om ieders vorming als mens. Daarbij mogen duizend bloemen bloeien.

Deze dagen worden gehouden in Het Trefpunt op 2 november, 4 januari, 22 februari en 12 april.

Vanaf 10.00 uur is er koffie. Om 10.30 uur start de film. We hebben vervolgens een eenvoudige lunch waarbij we van gedachten kunnen wisselen over de film. Om uiterlijk 14.00 uur gaan we weer uiteen.

Philomena vertelt het waar gebeurde verhaal van Lee, een zwangere vrouw in het Ierland van de jaren vijftig. Ze bevalt in Sean Ross Abbey, een Katholiek huis voor ongetrouwde moeders in Tipperary. Na drie jaar eisen de nonnen dat Lee haar kind laat adopteren. Ze tekent een wettelijke verklaring nooit meer achter haar zoontje aan te gaan en kijkt machteloos toe terwijl hij naar Amerika vertrekt.

Mede in verband met de lunch is opgave vooraf zeer gewenst: margreetriemersma@casema.nl  tel. 570 449

 

|||::
Kerkweg 19A, 3603 CL Maarssen, Nederland