Open Hof, Week van het gebed

Week van Gebed
Open Hof Kerkweg 60, Maarssen.
Van 19:15 uur tot 20:00 uur

Wat is de Week van Gebed? We leggen het graag uit….
Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken en zo ook in Maarssen.

Waarom zouden we bidden met anderen samen? De Bijbel belooft dat God erbij is als je samenkomt met andere gelovigen om te bidden. Hoe mooi is dat? Bidden is in de Bijbel zelfs voornamelijk een publieke aangelegenheid: hardop, met anderen erbij, op geregelde momenten. Wij zijn dat wellicht een beetje verleerd, maar door samen te bidden leer je een ander beter kennen en wordt je eigen beeld van God verrijkt. Als je even geen woorden hebt, kan een ander voor jou bidden. Andermans gebed kan jou stimuleren. Het brengt je op gedachten voor een eigen gebed. Je vult elkaar aan. Samen je zorgen delen en bij God neerleggen is een belangrijk onderdeel van samen gemeente zijn en van een relatie met God onderhouden. God wil heel graag met ons in gesprek. De Week van Gebed biedt hier verschillende mogelijkheden voor. 

Hoe ziet zo’n bijeenkomst er uit? Elke bijeenkomst duurt 45 minuten. Traditioneel worden er liederen gezongen, een Bijbeltekst gelezen en uiteraard gebeden, vaak in kleine groepjes.
Vrijdag 24 januari is de avond in de Ontmoetingskerk. Wij gaan het iets anders doen! Onze avond wordt een combinatie van traditioneel en creatief.  Daarnaast lezen we uit de Bijbel, zingen en bidden we. 

Nog wat weetjes…Je kan naar één bijeenkomst komen, naar een paar of naar allemaal Er komen ook mensen die niet hardop bidden! Maar wel met hun aanwezigheid het gebed versterken en laten zien dat hun hart uitgaat naar de uitgesproken gebedspunten.Het thema is dit jaar “Buitengewoon”, Het materiaal is voorbereid door kerken op het eiland Malta. Voor meer informatie klik hier.
 Doe je met ons mee? 
Met een vriendelijke groet,
Marion de Vries | ouderling Vorming & Toerusting
|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland