OH, Twee avonden schilderen over het thema Reizen en pelgrimage

Als mensen reizen we heel wat af, op zoek naar nieuwe werelden om te verkennen. We realiseren  ons dat het leven dat we leiden maar één van de vele mogelijkheden is; ‘Ik had net zo goed op een andere plaats geboren kunnen worden, met een andere familie, of met ander werk en een andere levenspartner.’ Is het daarom dat we nieuwsgierig zijn naar andere werelden met andere mensen? Ook in de bijbel wordt heel wat afgereisd, zoals door Abraham en de zijnen, door Jezus en zijn leerlingen.

In de kring onderzoeken we wat we zoeken op onze reizen en wat we er vinden. Is dat hetzelfde als wat we zoeken op onze innerlijke reis, of onze weg door het leven? We gaan creatief aan het werk. We lezen een korte tekst over reizen en je krijgt daarbij een creatieve opdracht. Dat is elke keer weer anders; soms werk je samen, soms alleen, soms schets je kort of expressief en soms word je uitgenodigd meer bezinnend de diepte in te gaan. Je zult merken dat je op een heel nieuwe manier gemakkelijk met de teksten in gesprek komt. We zijn benieuwd wat de teksten jou en ons zullen brengen.

Voor deze avonden hoef je geen creatief talent te zijn, wel het verlangen om al schilderend of eventueel schrijvend aan het werk te gaan en te merken hoe leuk dat kan zijn.

Data:                    12 oktober, en 3 november
Tijd:                      20.00 uur
Plaats:                 Open Hof
Begeleiding:       Harmony van Barneveld en Ds. Corinne Groenendijk
Aanmelding:      tel 0346- 785842 h.i.vanbarneveld@gmail.com

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland