via Zoom: Mediteren kun je leren, op zoek naar stilte en goede dagen

Mediteren kun je leren : op zoek naar stilte en goede dagen

In je dagelijks leven vol drukte, lawaai en allerlei indrukken kun je soms dromen van stilte. Echte stilte waar je van kunt genieten. Stilte die je raakt en je dieper bij jezelf brengt. Stilte waarin een besef van verbondenheid met alles wat leeft, of Gods liefde, kan groeien. Nu is stil worden iets dat je kunt leren. In de christelijke traditie en daarbuiten zijn velen ons voorgegaan in de kunst van het stil worden.

In de cursus zullen we op een eenvoudige manier leren stil te worden met een goede lichaamshouding en ademhaling. We beluisteren een paar woorden uit de bijbel of de traditie. Je makt kennis met verschillende meditatievormen waardoor de woorden je zomaar kunnen aanspreken in je leven.  We zullen als je dat wilt onderzoeken hoe je thuis verder kunt mediteren.

Kloosterlingen leven vanuit stilte. In het boek ‘Gezegend leven’ beschrijft Wil Derkse hoe dat ook voor jou kan werken. Het kan leiden tot met aandacht je werk of studie doen, gastvrijheid, duurzaamheid en vaker een goed woord spreken. Elke avond bespreken we een van deze waarden en ontdekken of die ons kunnen inspireren tot ‘gezegend leven’.

Data:              
Dinsdag 6 oktober
Dinsdag 27 oktober
Dinsdag 10 november
Dinsdag 1 december

Tijd:                 20.00 uur  – 22.00 uur (inloop met koffie/thee
vanaf 19.45 uur)
Plaats:
            via Zoom
Begeleiding:    Ds. Corinne Groenendijk (informatie
0346-785842)
Aanmelding:    Marion de Vries (mariondevries2@gmail.com)

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland