OH, ds. Stuiver Goede Vrijdag

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Goede Vrijdag. Voorganger ds. J.H.Stuiver. M.m.v. Herman v.d. Linden en Elsbeth van Wees (zang)
Geen collecte

Vrijdag 30 maart, Goede Vrijdag

Om 19:30 uur begint in Open Hof deze speciale, verstillende viering. In gedachten volgen we deze avond de lijdensweg die Jezus Christus is gegaan. We doen dat door te zingen, te luisteren naar teksten, muziek, zang van Herman v.d. Linden en Elsbeth van Wees en door te de kijken naar veertien afbeeldingen (staties) van de kruisweg die kunstenaar en theoloog René Rosmolen heeft gemaakt. Deze afbeeldingen in krijt van de kruisgang van Christus worden op de beamer getoond.

Rosmolen zegt zelf over zijn afbeeldingen: ‘Het gaat mij bij deze kruisweg om de vraag: als het lijden zich aandient in je leven en je moeten rouwen, bijvoorbeeld door het verlies van een geliefde, van werk, gezondheid, hoe draag je dat dan zonder je zelfrespect te verliezen? Hoe vind je een eigen weg tussen onmacht en wilskracht? Hoe helpt je geloof en Christus daarbij? Ik heb ervoor gekozen om naast Jezus weinig andere personages af te beelden, dus geen historische taferelen met soldaten op Golgotha. Nu staat de kijker oog in oog met de lijdende Christus en vormen de veertien staties een uitnodiging aan de kijker om het eigen lijden onder ogen te zien en om zich te verbinden met het lijden in de wereld. Maar tegelijk verwijst de lijdende Christus ook naar het mysterie van Gods krachtgevende aanwezigheid in het lijden.’

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland