OH, ds. Stuiver (Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem.)

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 16:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht (Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332). Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem. De reserveringslink naar deze dienst zal opgenomen worden in de nieuwsbrief die op vrijdagavond 20:30 verschijnt. Op dezelfde tijd verschijnt de link op deze website bij de nieuwsberichten. 

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Voorganger ds. J.H. Stuiver.
Inz. Binnenlands Diaconaat KIA: actie Vakantietas, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Bij de kerkdienst van zondag 5 juli 2020
Op het leesrooster staat deze zondag de bekende tekst dat Jezus ons rust belooft (Matteüs 11:28-30). Dan kan een fijne tekst zijn als je je leven als heel vol en druk ervaart. Maar de afgelopen weken hoorde ik sommige mensen ook zeggen: ‘Al die verplichte rust en stilte door de Corona komt me inmiddels wel de neus uit. Ik wil helemaal geen rust en stilte! Ik wil actie en bijvoorbeeld lekker keihard kunnen meezingen tijdens een concert!’ Het is maar net wat er in je leven en in de wereld aan de hand is hoe je deze tekst hoort. De een bloeit op door rust en stilte, een ander raakt er door verlamd, gefrustreerd of depressief. Des te meer reden om stil te staan bij de vraag wat voor rust Jezus bedoelt en welk licht dat werpt op onze tijd en ons leven.
ds. Jochem Stuiver

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland