OH, Voorganger Alette van de Lagemaat (Vanwege verscherpte maatregelen is deze dienst ZONDER gemeenteleden)

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Voorganger Alette van de Lagemaat.
Inz. Diaconie: Plaatselijk werk, Kerstpakketten PDOM.

“Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/ (Vanwege verscherpte maatregelen is deze dienst ZONDER gemeenteleden)

Viering zondag 26 december 2021 Tweede Kerstdag
Maria, de moeder van Jezus. De laatste maanden lijkt zij op allerlei manieren in het (kerkelijke) nieuws te zijn. Misschien hebt u er iets van mee gekregen, zo niet, hoop ik in deze viering vanuit haar lofzang wat met u te delen. Maria, ze luisterde vol vragen naar de engel. Na de begroeting van haar nicht klonk die lofzang ineens. Wat gewoon is werd ongewoon. We gaan naar het nummer Fragile kwetsbaar van Sting luisteren, we zorgen voor de vertaling op het scherm zodat u de tekst in het Nederlands mee kunt lezen net als bij het lied “Mary, did you know?” Wat zou Maria al hebben
geweten voordat haar zoon werd geboren, het lied heeft een prachtige melodie en een mooie tekst.
Via Youtube kunt u vooraf al eens naar het lied luisteren. Het orgel zal in ieder geval bekende kerstliederen laten horen en een aantal vertrouwde psalmen en gezangen begeleiden. Voor de kinderen zijn een aantal liederen uitgezocht, waaronder een heel oud liedje dat een lach op ons gezicht brengt en een gebed voor elke dag is “Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht” U snapt misschien al dat er een link is met kwetsbaarheid, die kaarsen in de nacht hebben wel aandacht nodig, anders waaien ze uit. We sluiten af met een lied dat lang blijft na klinken en ons een mooie opdracht mee geeft.

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland