OH, ds. B. Bregman, 4e zondag 40-dagentijd (Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem.)

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. 4e zondag 40-dagentijd. Voorganger ds. B. Bregman.
Inz. Binnenlands Diaconaat KIA: ondersteuning arme regio’s, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

“Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 16:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht (Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332). Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem. De reserveringslink naar deze dienst zal opgenomen worden in de nieuwsbrief die op vrijdagavond 20:30 verschijnt. Op dezelfde tijd verschijnt de link op deze website bij de nieuwsberichten”. 

Zondag 14 maart, vierde zondag van de veertigdagentijd-Klein Pasen

Thema: Vermenigvuldig de goede dingen – en leef dankbaar!

De algemene teneur van de nog steeds aanhoudende corona-tijd is naar mijn aanvoelen iets van moe-zijn, misschien wel teleurstelling en somberheid. Begrijpelijk, iedereen wil weer vrij zijn, elkaar weer kunnen zien, dansen, zingen en knuffelen. Het verhaal van de broodvermenigvuldiging uit Johannes 6 wil ik lezen tegen deze achtergrond, als een paasboodschap om de goede dingen te zien en deze te vermenigvuldigen. Ja dieper gezien, hebben we als mensen allemaal ‘honger’. Een verlangen naar werkelijk LEVEN, naar gelukkig-zijn, bevrijding van negatieve herinneringen, spanningen, enz. Jezus vermenigvuldigt de vijf broden en de twee vissen die een kleine jongen heeft meegebracht. Ik lees het als een oproep aan navolgers van Jezus om positief te blijven, wat er oog gebeurt. Om de goede dingen te zien en die samen (!) te vermenigvuldigen, te delen, en ondanks alle pijn en teleurstelling, dankbaar te leven.
Wat daarvoor nodig is, is diepe ontmoeting in liefde en innerlijke groei. Wij mogen/moeten dit ‘levende brood’ in onze tijd met de H. Geest aan elkaar geven. WEL-KOM op Klein Pasen!

Ds Bram Bregman

In de avond wordt de tweede oecumenische avondvesper gehouden.

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland