OH, ds. Bert Aalbers

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Voorganger ds. Bert Aalbers.
Inz. Oeganda – Goed boeren in een lastig klimaat, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

“Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 27 februari

Wij leven in een bezeten wereld. En wij weten het. Het zou voor niemand onverwacht komen, als de waanzin eensklaps uitbrak in een razernij, waaruit deze arme Europese mensheid achterbleef in verstomping en verdwazing, de motoren nog draaiende en de vlaggen nog wapperende, maar de geest geweken.”

Dat schreef de historicus Johan Huizinga in 1935. Het zijn de openingszinnen van zijn boek In de schaduw van morgen.

Zinnen van lang geleden, maar ze zouden zomaar vandaag geschreven kunnen zijn. In veel opzichten leven ook wij in een bezeten wereld. Bezeten van macht, van seks, van geld. Een wereld waarin onder de vlag van het vrije woord de meest verschrikkelijke dingen gezegd en geschreven worden, op Twitter, in haatmails, door demonstranten – en ook in de Tweede Kamer… 

Met al die gedachten in ons achterhoofd lezen we vanmorgen het begin van het Evangelie van Marcus (1: 21-45). In 25 verzen wordt daar het eerste optreden van Jezus beschreven: Hij drijft demonen, boze geesten, uit en geneest zieken als teken van het koningschap van God dat in Hem gekomen is.

Wat betekent dat voor onze bezeten wereld? En wat wordt er van ons als kerken, als christenen verwacht? Daarover vanmorgen. 

Ds Bert Aalbers

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland