OH, ds. J.H. Stuiver (Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem.)

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Voorganger ds. J.H. Stuiver.
Inz. Diaconie plaatselijk werk: Diaconaal Quotum, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

“Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 16:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/ Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem. De reserveringslink naar deze dienst zal opgenomen worden in de nieuwsbrief die op vrijdagavond 20:30 verschijnt. Op dezelfde tijd verschijnt de link op deze website bij de nieuwsberichten”. 

In vrijwel alle kerken hangt een kruis, al dan niet met een lichaam eraan.
Iedereen die de komende tijd op reis gaat en waar dan ook een kerk bezoekt, zal dat herkennen. Je zou kunnen zeggen dat het kruis het wereldwijde logo is geworden van het christendom. Maar hoe leg je nu aan de mensen van deze tijd uit, wat het waarom is van dat kruis. Moest er bloed vloeien? Voor wie? Waarom? Wat wil dit logo nu zeggen? Hoe kijk je daar zelf tegenaan en wat betekent het voor jou?
Deze zondag wil ik daar op een nieuwe-oude manier samen met jullie over nadenken. Het wordt een soort ‘mini-zomerschool-kerk-opfris-cursus’. We laten ons daarbij inspireren deze morgen door Hosea 6: 1 t/m 6 en Matteüs 16: 21 t/m 23.

ds. Jochem Stuiver

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland