OH, ds. Groenendijk (Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem.)

“Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 16:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht (Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332). Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem. De reserveringslink naar deze dienst zal opgenomen worden in de nieuwsbrief die op vrijdagavond 20:30 verschijnt. Op dezelfde tijd verschijnt de link op deze website bij de nieuwsberichten”. 

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. RvKM Vredeszondag. Voorganger ds. C.R. Groenendijk.
Inzameling eigen collecte: PAX.

Vrede verbindt het verschil
In deze tijd met corona beleven we een golf van solidariteit, maar ook worden de bestaande verschillen duidelijker. Hoe ga je om met die verschillen? Het verhaal over Daniël en zijn vrienden die weigeren de wijn te drinken en het voedsel te eten dat gebruikelijk is aan het Babylonische hof vertelt hoe ze staan voor hun eigenheid. Dan maar vegetariër.
Indrukwekkend. Hoe is dat voor ons, durf je het gesprek aan te gaan en te staan voor je eigenheid, bijvoorbeeld voor je geloof? En hoe maak je dan ruimte voor de eigenheid van de ander en bewerk je vrede?

Het is bijzonder elkaar vanuit verschillende tradities, katholiek en protestant te ontmoeten en hierover het gesprek aan te gaan. Het belooft een realistische en inspirerende viering te worden. U bent van harte welkom in de dienst, graag reserveren via de link op de website. Ook kunt u de dienst rechtstreeks volgen om 10.00 uur op RTV Stichtse Vecht of via de Kerkomroep, te vinden op de
websites van de kerken. Aarzelt u niet om te komen, ook als u lang niet in de kerk was van harte welkom.

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland