OH, ds. R. Blokland, 2e zondag 40-dagentijd

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. 2e zondag 40-dagentijd. Voorganger ds. R. Blokland.
Inz. Binnenlands Diaconaat Kerk in Actie: Kerk zijn doe je met elkaar, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

“Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 13 maart,
de tweede zondag van de veertigdagentijd
Zondag lezen we over de aankondiging van Jezus dat Hij als Graankorrel in de aarde zal vallen en zal sterven om daarna vrucht te dragen. Johannes 12: 20 – 36. Jezus is doodsbang. En wie Hem wil volgen en dienen, moet weten dat lijden en moeite ook zijn of haar deel kan zijn. Kruisdragen dus. Nu valt dat in ons land wel mee. Of niet? Wie in deze wereld zijn leven loslaat behoudt het voor het eeuwige leven. Wat is dat dan? Kun je nu nog vrolijk Christus volgen? We zoeken een antwoord in het vervolg van het evangelie. We zullen passend bij het thema van de graankorrel ook aandacht schenken aan de Biddag voor gewas en arbeid die altijd op de tweede woensdag in maart valt. 

vriendelijke groet,

ds. Ronald Blokland

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland