OH, ds. B. Bregman, 2e Advent

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. 2e Advent. Voorganger ds. B. Bregman.
Inz. Werelddiaconaat Kerk in Actie: Libanon/Jordanië/Irak – Banen voor jongeren, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Tweede Advent: thema: Herkenning en overgave.
In de 2e lezing (Matteus 11): Johannes de Doper in de gevangenis, vraagt – kennelijk teleurgesteld – aan de voor het eerst optredende Jezus: Bent U het die komen zou, of hebben wij nog een ander te verwachten. Johannes krijgt niet wat hij zó verlangt.
De eerste lezing uit Ruth, hoofdstuk 1: Moeder Noömi moet bitter veel verdragen, maar blijft desondanks, liefdevol en trouw aan God. Het is volgens mij de reden dat Ruth kiest voor die God die dat kan bewerken. En met Noömi mee terug gaat naar haar volk Israël.
Beste mensen, er staat met het geboortefeest van Jezus (het zijn overigens legendarische verhalen) iets essentieels op het spel: een heel ander godsbeeld. ‘God’ is mens geworden, op aarde, onder de mensen. En dat is voortaan de nieuwe ‘vorm’ van ‘God’. Want net als Jezus zijn wij geroepen om (waarachtig) mens te worden – dat is met de kracht van de Geest, God DOEN. Graag tot zondag!
ds Bram Bregman