OH, ds. B. Bregman

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Voorganger ds. B. Bregman.
Inz. Zending Kerk in Actie: Colombia – Vrouwen als vredestichters, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 25 september, tweede zondag van de herfst.
Voor mij is een van de belangrijkste bijbelverhalen de gelijkenis van Jezus over de barmhartige Samaritaan. Voor mij gaat het in dit verhaal, om gevoelig kunnen zijn. Medelijden kunnen hebben met een mens (of dier) dat lijdt. In de dienst wil ik met het verhaal van de roeping van Mozes (Exodus 3) nadenken over hoe we allemaal (!) als mens geroepen zijn om bij te dragen aan bevrijding van onmenselijke (en ondierlijke) situaties. En over wat Jezus zegt, dat we allemaal (!) wedergeboren moeten worden (Johannes 3). Ik geloof dat we allemaal onderhevig zijn verschillende stemmen en krachten. Hoe laten we de stem van liefde in ons, niet overrulen door angst of (ons) ego. Gemeente van Christus zijn is vieren, met elkaar spreken, en samen iets doen. Dat is volgens mij de barmhartigheid die Jezus bedoelt.

ds Bram Bregman

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland