OH, ds. A. Alblas (Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem.)

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Voorganger ds. A. Alblas.
Inz. Jong Protestant PKN: interactief aan de slag met de bijbel, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

“Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/ Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem. De reserveringslink naar deze dienst zal opgenomen worden in de nieuwsbrief die op vrijdagavond 20:30 verschijnt. Op dezelfde tijd verschijnt de link op deze website bij de nieuwsberichten”. 

Zondag 30 januari, 4e zondag na Epifanie
Het oecumenisch leesrooster voert ons binnen in een zinderend verhaal uit Lucas 4: 19-30.

Het speelt in Nazaret: een ‘thuiswedstrijd’ voor de Meester. Luid applaus krijgt hij voor zijn uitleg van de profetenlezing. Onverwacht slaat de sfeer om in vijandigheid, net als op zijn laatste dag in Jeruzalem. Hoe kan dat?!

We bevragen het verhaal, op zoek naar de wortel van het verzet tegen de Meester en zijn missie. Dat werpt een licht op kerk en samenleving in onze tijd. Het verontrustend verzet van zijn bewonderaars werkt als een spiegel waarin we onszelf gaan herkennen.

Thema: verzet tegen de Meester en zijn missie.

Met vriendelijke groet,

ds Ad Alblas

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland