OH, ds. J.H. Stuiver (Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem.)

“Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 16:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht (Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332). Aanwezigheid in de dienst is mogelijk waarbij beperkingen gelden voor het maximaal aantal aanwezigen i.v.m. de corona richtlijnen. Reserveren is benodigd en kan via een online systeem. De reserveringslink naar deze dienst zal opgenomen worden in de nieuwsbrief die op vrijdagavond 20:30 verschijnt. Op dezelfde tijd verschijnt de link op deze website bij de nieuwsberichten”. 

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Voorganger ds. J.H. Stuiver.
Inz. Diaconie wijkbepaald, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Bij de dienst van zondag 9 augustus
In de lezing van deze morgen horen we hoe Jezus over het water loopt (Matteüs 14:22-33). 
Wat zou het in een waterrijk land als Nederland makkelijk zijn als we allemaal over het water zouden kunnen lopen. Dan hoef je nooit meer die steile brug over te fietsen naar Maarssenbroek bijvoorbeeld. In het verhaal probeert Petrus ook over het water te lopen.
Maar hij gaat wel kopje onder. Blijkbaar is lopen over het water voor ons gewone mensen niet weggelegd. Wat wel voor ons is weggelegd, is een manier om met de zee van emoties, golven en stormen in het leven om te gaan.
Daarover geeft dit verhaal ons diepzinnige aanwijzingen en vertelt het ons iets over hoe we keuzes maken. Het wordt daarmee een soort spirituele surfles deze zondagmorgen. Voor een prachtig lied van Jeroen Zijlstra bij dit verhaal zie: www.tinyurl.com/lopenoverwater

|||::
Kerkweg 19, 3603 CL Maarssen, Nederland