OH, ds. P.G. Vellekoop

Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen. Voorganger ds. P.G. Vellekoop.
Inz. Projecten Diaconie/ZWO: Voedselpakketten Oost Europa, 2e collecte kerk (en eredienst) en 3e collecte onderhoud gebouwen.

Deze viering wordt live uitgezonden via KerkTV en ’s middags om 15:00 uur uitgezonden via RTV Stichtse Vecht, Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332 of internet: http://live.rtvsv.nl/tv/

Zondag 23 oktober, zesde zondag van de herfst
Het is een wonderlijke geschiedenis welke wij vandaag lezen in de kindernevendienst en in de kerk. De titel van het verhaal uit 2 Koningen 4: 8-37 is: ‘Geef jij mij hoop?’ De profeet Elisa vertelt aan een vrouw uit Sunem dat ze een kind zal krijgen. Jaren later sterft het kind. De vrouw gaat naar Elisa, die het kind opwekt uit de dood. Het is iets waar de vrouw zéér dankbaar voor is. De lezing eindigt met: ‘De vrouw kwam de kamer binnen, viel aan Elisa’s voeten neer en boog diep voorover’.
De diepte van de dankbaarheid staat echter op nog een andere manier centraal deze morgen. Want hoe geef je binnen de gemeenschap vorm aan de dank die er is wanneer je zestig jaar getrouwd bent? Die vraag kwam, rondgaande als tijdelijk seniorenpredikant, op mijn pad. Welnu over die vraag heb ik samen met het betreffende echtpaar nagedacht en geprobeerd er een vorm voor te vinden. Niet spectaculair, maar in alle eenvoud, juist vanwege de diepte van de dankbaarheid.
Onze voorganger is ds. Piet Vellekoop

|||::
Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen, Nederland