De betekenis van de bijbel de tijden door

Tweede serie avonden rond het boek “De bijbel, een geschiedenis”

De Bijbel is het belangrijkste boek van de westerse cultuur; gelovigen laat het zien hoe te leven en voor niet-gelovigen is het één van de grote werken uit de wereldliteratuur. In ‘De Bijbel. Een geschiedenis’ voert John Barton je als lezer soepeltjes door de wereld die er achter de bijbel met zijn verschillende teksten schuilgaat en hoe gelovigen er vervolgens eeuwenlang mee verder zijn getrokken.

Het vorige seizoen wist Barton ons ongelofelijk te boeien in zijn beschrijving van het ontstaan van de delen van de bijbel. We maakten kennis met de wereld aan betekenis van de bijbel voor joodse, christelijke en literaire lezers.

Dit seizoen zal Barton ons laten zien hoe
Middeleeuwers en reformatoren, verlichtingsdenkers en postmodernen en tenslotte Barton zelf de bijbel lezen. Daarbij is opnieuw de spannendste vraag hoe we ons zelf door de bijbel laten aanspreken.

Van harte welkom om je mee te laten voeren door de weerbarstige en intrigerende geschiedenis van bijbel en zijn lezers, die zich allen op eigen wijze lieten aanspreken door dit voluit menselijke en geïnspireerde boek.

Data: 29 september, 13 oktober, 10 november en 15 december
Tijd
: 20.00 uur
Plaats: Kerkcentrum Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen
Begeleiding: Predikant en Kees van Rooden
Informatie en aanmelding: tel. 0346-573078 of mail Kees van Rooden