Kerstdiensten Ontmoetingskerk

We vieren voluit Kerst dit jaar ook al kan de kerk fysiek niet vol met mensen zijn. Alle drie onze kerstdiensten zijn online en via RTV Stichtse Vecht mee te vieren. Klik hier voor de livestream of op elk gewenst moment terug te kijken: https://kerkdienstgemist.nl/stations/102-Kerkcentrum-Open-Hof-Maarssen


24 december  15.30 uur Open Hof, uitzending RTV Stichtse Vecht 15.30 uur

Voorganger: Ds. Corinne Groenendijk, muziek:  Close Harmony de Vier

 ‘Bloeien in de nacht’ is het thema van deze viering. In de donkerste tijd van het jaar vieren wij het feest van het licht. Vreemd, het is nog lang geen lente- en wij spreken over nieuwe bloei? Honger, dorst en coronavirus wereldwijd- en wij zingen van vrede op aarde? Toch vieren we kerst. In naam van Gods droom met ons. We weten dat licht altijd en eeuwig weer doorbreekt. Het wordt een mooie hoopvolle viering met mooie kerstliederen a-capella gezongen door de mannen van ‘De Vier’ en mooie bekende kerstliederen om samen te zingen begeleid door organist Dick van der Poort. 


Eerste kerstdag 10.00 uur Open Hof, Uitzending RTV Stichtse Vecht 15.00 uur

Voorganger: Ds. Corinne Groenendijk, Muziek:  Christelijk koor Needed

Vandaag vieren we voluit kerst. Jezus wordt geboren en de herders gaan op weg om met eigen ogen te zien wat er gebeurd is. Met de kinderen zien we dat de lijnen in het familieplakboek van Jezus en Johannes  samenkomen in het goede nieuws van Gods liefde voor mensen. De bloemschikking laat het stralende licht zien van wat er gebeurde in de kerstnacht. Met de mooie muziek van de jonge mensen van Needed o.l.v. Rob van Dijk en mooie kerstliederen wordt het feest compleet.


Tweede kerstdag  10.00 uur Open Hof, Uitzending RTV Stichtse Vecht 15.00 uur

Voorganger: Alette van de Lagemaat, Muziek:  Muzikanten & zangers van de Ontmoetingskerk

Maria, de moeder van Jezus. De laatste maanden lijkt zij op allerlei manieren in het (kerkelijke) nieuws te zijn. Misschien heb je er iets van mee gekregen, zo niet, hoop ik in deze viering vanuit haar lofzang wat met jou te delen. Maria, ze luisterde vol vragen naar de engel. Na de begroeting van haar nicht klonk die lofzang ineens. Wat gewoon is werd ongewoon. We gaan naar het nummer Fragile *kwetsbaar* van Sting luisteren, we zorgen voor de vertaling op het scherm zodat je de tekst in het nederlands mee kunt lezen net als bij het lied “Mary, did you know?” Wat zou Maria al hebben geweten voordat haar zoon werd geboren, het lied heeft een prachtige melodie en een mooie tekst. Luister via (https://youtu.be/Jfg7odTiWSM) alvast de Nederlandse versie van Sela. Het orgel zal in ieder geval bekende kerstliederen laten horen en een aantal vertrouwde psalmen en gezangen begeleiden. Voor de kinderen zijn een aantal liederen uitgezocht, waaronder een heel oud liedje dat een lach op ons gezicht brengt en een gebed voor elke dag is “Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht” Je snapt misschien al dat er een link is met kwetsbaarheid, die kaarsen in de nacht hebben wel aandacht nodig, anders waaien ze uit.  We sluiten af met een lied dat lang blijft na klinken en ons een mooie opdracht mee geeft. 


Geplaatst in Nieuws.