Rouwen / Omgaan met verlies en verdriet

Op 29 september aanstaande zal de Vlaamse rouwdeskundige MANU KEIRSE om 20:00 uur in de Pauluskerk te Breukelen en lezing geven over Rouwen en omgaan met verlies en verdriet.

Manu Keirse ( 1946, Brugge, België) klinisch psycholoog en hoogleraar in de geneeskunde, is zijn hele leven al bezig met hoe je mensen kunt helpen in situaties van verlies en verdriet.  Hij heeft hierover een heel aantal makkelijk leesbare boeken geschreven en wordt regelmatig geïnterviewd op TV en radio.

Iedereen krijgt of heeft in het leven te maken met verdriet en verlies. Niet alleen na overlijden van een dierbare maar ook verlies van (geestelijke of lichamelijke) gezondheid, verlies van werk, verdriet na echtscheiding, verdriet na onrecht enz. Verdriet is een moeilijke ervaring voor mensen. Hoe ga je daar mee om en hoe kun je een ander (familielid, buurvrouw, vriend(in), collega) daarin ondersteunen? Wat helpt, wat juist niet? Wat zeg of doe je, of wat kun je beter niet zeggen of doen?

Meer weten hierover, zegt Manu Keirse, kan je helpen om jezelf beter te begrijpen en de ander te ondersteunen in een moeilijke periode van zijn/haar leven.  De lezing heeft de titel: “Helpen bij verlies en verdriet: een opdracht voor iedereen.”

In verband met de COVID regels zijn we nog onzeker over het aantal plaatsen in de zaal. Voor de lezing kan dit nog veranderen. Om zekerheid te hebben van een plaats verzoeken wij u dan ook om zich aan te melden voor deze avond, dat kan via aanmeldendienst@pauluskerkbreukelen.nl (met uw naam en datum van de lezing). U ontvangt altijd bericht terug of er al dan niet een plaats voor u is. 

Geplaatst in Nieuws.