Gift diaconie & ZWO aan kindertehuis Children’s Path Oekraïne

Zondag 8 augustus vertrokken Laurens, Romee, Dirk Jan en Ida naar kindertehuis Children’s Path in Velyki Mosti in Oekraïne.

Op dit moment wonen er 20 kinderen in het kindertehuis en deze zijn tussen de 3 en 18 jaar oud. Kinderen vinden in het kindertehuis Children’s Path weer een thuis. Soms tijdelijk maar soms ook voor een langere tijd. Er komen kinderen uit verschillende situaties. Kinderen die geen ouders meer hebben en soms in een ander weeshuis hebben gezeten, kinderen uit een thuissituatie waar niet voor ze gezorgd wordt door erbarmelijke omstandigheden. Soms worden er weeskinderen geadopteerd in een liefdevolle familie en soms is het mogelijk dat kinderen onder toezicht weer naar huis kunnen terugkeren. 

De bouw van het kindertehuis is jarenlang gesteund door de voormalige stichting Hulp aan Kinderen (HAK). Er zijn toen verschillende werkweken georganiseerd, ook met jongeren uit onze wijkgemeente. Uiteindelijk is 5 ½  jaar geleden dit tehuis geopend onder leiding van Nicolay Shagarov en zijn vrouw Nadya. Vervolgens zijn zij begonnen met het opvangen van kinderen samen met een fantastisch team medewerkers. 60 kinderen zijn de afgelopen jaren een liefdevol opgevangen.  

De contacten met Maarssen zijn na het opheffen van de stichting HAK niet verwaterd. Laurens en Ida hebben al eerder een bezoek gebracht aan het tehuis. Nu dus met z’n vieren. Wij hebben in totaal 12 onvergetelijke dagen in het tehuis door mogen brengen. De meeste dagen hebben we samen met de kinderen door gebracht. Spelletjes spelen, een picnick in het bos, voetballen, korfballen etc. Allemaal met hun eigen Oekraïnse spelregels! Haha. Zelf hadden wij allerlei spelletjes meegenomen en hebben wij de kinderen verschillende keren op een ijsje getrakteerd. Een ware traktatie voor ze.

Namens de diaconie en de ZWO hebben wij een mooie gift mogen overhandigen. Nicolay en de anderen zijn heel dankbaar voor deze gift. Wij hebben met eigen ogen het prachtige werk en de liefdevolle opvang van de kinderen gezien. Ook de schrijnende achtergrondverhalen van de kinderen hebben wij gehoord en zijn daarom zo ongelofelijk dankbaar dat wij dit hebben kunnen doen.

Namens iedereen van Children’s Path moesten wij de dank voor de gift overbrengen. Bij deze dus.

Met vriendelijke groeten,
Dirk Jan Timmer, Laurens, Romee en Ida Verkerk
(Wilt u meer horen over kindertehuis Children’s Path spreekt u ons dan gerust aan)

Geplaatst in Nieuws.