Er mag weer meer; komt u, kom jij ook (weer) naar de dienst?

De Coronacijfers gaan de goed kant op (besmettingen en ziekenhuisopnames naar beneden en vaccinaties omhoog!) en ze blijven dat ook doen. Dat betekent voor velen weer meer ‘bewegingsvrijheid’ en de mogelijkheid voor activiteiten.

Ook binnen onze wijkgemeente kan gelukkig weer meer! Vanaf aanstaande zondag 13 juni kunnen er weer maximaal 60 leden van de wijkgemeente de diensten in de Open Hof bijwonen (dat getal is inclusief kinderen en exclusief medewerkers). 

De basisregels blijven gelden:

  • Houdt 1,5 meter afstand;
  • Draag een mondkapje (van en naar uw plek);
  • Desinfecteer uw handen;
  • Bij klachten blijft u vanzelfsprekend thuis;
  • Reserveren is noodzakelijk (via de link in de nieuwsbrief, op deze website of bel met Jacob vd Zwan 06 25 20 61 82 of Henk de Vries 06 515 76 180;

Wat ook weer kan is zingen op praatniveau en voor beperkte tijd. Met praatniveau wordt bedoeld: zingen op ingetogen wijze, waarbij een persoon het zangvolume niet laat uitstijgen boven de geluidssterkte van normaal spreken.

Bij beperkte tijd moet gedacht worden aan maximaal twee coupletten in een kerkdienst en dan bij voorkeur aan het einde van de dienst (slotlied).  Dit in verband met de verspreiding van aerosolen en de mogelijkheid om direct daarna te ventileren. 

De overige liederen kunnen we blijven doen met maximaal 4 voorzangers eventueel afgewisseld met filmpjes.

Misschien ben je wel een beetje gewend geraakt aan die rustige of sportieve zondagochtend, kijk je mee met de online dienst of kijk je terug via RTV Stichtse Vecht. We willen jou en u oproepen om (indien mogelijk) weer fysiek naar de kerk te komen. Laten we werken aan onze gemeenschap: Geloven doen we samen!

Geplaatst in Nieuws.