Fysieke kerkdiensten

De diensten van onze wijkgemeente kunnen fysiek worden bijgewoond door 72 personen. Daarbij nemen we de coronaregels in acht.

Alle diensten van onze wijkgemeente vinden in de komende periode plaats in de Open Hof. Het kan zijn dat in de Kerk op Weg bij bepaalde data de Dorpskerk staat vermeld, maar dit is dus niet correct.

De kerkenraad zou het fijn vinden als zoveel mogelijk gemeenteleden de diensten weer fysiek bijwonen.

Maximum aantal aanwezigen/flow door het gebouw
Inmiddels is duidelijk dat er 72 zitplaatsen beschikbaar zijn in de Open Hof. Daarvan reserveren we er 12 voor ‘functionarissen’ (dominee, ouderlingen, diaken, organist/pianist, beameraar etc). Er is dus iedere zondag plek voor 60 gemeenteleden! 

Je komt de kerk binnen via de achterkant (waar de fietsen staan). De gastheer/dame heet bezoekers welkom en vraagt naar de gezondheid. Je loopt door de gang (jas ophangen mag) naar de hal waar men de handen kan desinfecteren. In de grote zaal ligt eventueel een liturgie voor je klaar. Vervolgens loop je door het gangetje naar de kerkzaal. Daar kies je een van de duidelijk aangegeven zitplaatsen (huisgenoten mogen bij elkaar zitten, gezinnen in het midden). Is de kerkzaal vol, dan kun je een zitplaats kiezen in de grote zaal. Er zijn ambtsdragers aanwezig om aanwijzingen te geven.

Praktische zaken

  • Gemeentezang is vooralsnog niet toegestaan; mee neuriën mag wel. 
  • Fysiek koffiedrinken na de dienst is vooralsnog niet mogelijk. Wel kan er online met elkaar worden koffiegedronken via Zoom, zie onder.
  • Toiletten worden zo min mogelijk gebruikt en na elke dienst grondig gereinigd. 

Reserveren is noodzakelijk
In verband met eventueel contactonderzoek achteraf, werken we voorlopig met een reserveringssysteem. Klik op onderstaande button, vul voor-, achternaam en e-mailadres in en reserveer het aantal benodigde zitplaatsen. Voor uitleg, bekijk dit filmpje.

Gemeenteleden die geen internet hebben en/of e-mailadres, kunnen bellen met Jacob van der Zwan (0346- 550 217) of Henk de Vries 06 515 76 180. Iedereen kan reserveren (first come, first serve).

Uiteraard blijven wij de kerkdiensten ook online uitzenden via Kerkdienstgemist.nl 

Ja, ik reserveer een plaats voor de dienst van 6 september

Onze kerkdiensten zijn ook terug te zien op RTV Stichtse Vecht via Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332.  De uitzending van de zondagse kerkdienst is om 16.00 uur.