Fysieke kerkdiensten

Met ingang van zondag 5 juli gaan we een volgende fase in met het houden van ‘fysieke’ diensten. We nemen de corona regels in acht: de anderhalve meter, vragen naar klachten en vooralsnog een reserveringssysteem. De kerkenraad zou het fijn vinden als weer zoveel mogelijk gemeenteleden de diensten fysiek bijwonen! De stoelen staan klaar, op de banken zijn de zitplaatsen duidelijk aangegeven! Naast de fysieke diensten gaan de live uitzending en de herhaling om 16:00 uur op RTV Stichtse Vecht voorlopig door. 

Maximum aantal aanwezigen/flow door het gebouw

Inmiddels is duidelijk dat er 72 zitplaatsen beschikbaar zijn in de Open Hof. Daarvan reserveren we er 12 voor ‘functionarissen’, denk aan de dominee, ouderlingen, diaken, organist/pianist, beameraar etc. Er is dus iedere zondag plek voor 60 gemeenteleden! 

U/je komt de kerk binnen via de achterkant (waar de fietsen staan). De gastheer/dame verwelkomt u vraagt u naar uw gezondheid. U loopt door de gang (jas ophangen mag) naar de hal waar u uw handen desinfecteert. In de grote zaal ontvangt u (desgewenst) de liturgie. Vervolgens loop u door naar de kerkzaal en kiest daar een van de duidelijk aangegeven zitplaatsen (huisgenoten mogen bij elkaar zitten, gezinnen in het midden). Is de kerkzaal vol, dan loopt u vervolgens door naar de grote zaal en kiest daar een zitplaats. Er zijn ambtsdragers aanwezig om aanwijzingen te geven.

Reserveringssysteem (klik hier voor een filmpje met uitleg)

In verband met eventueel contact onderzoek achteraf, werken we voorlopig met een reserveringssysteem. In de nieuwsbrief die elke vrijdag om 20:30 verschijnt, staat een link naar de reserveringspagina voor de komende zondag. Vul voor-, achternaam en e-mailadres in en reserveer het aantal benodigde zitplaatsen. Gemeenteleden die geen internet hebben en/of e-mailadres, kunnen bellen met Jacob van der Zwan (0346- 550 217) of Henk de Vries (06 515 76 180). Iedereen kan reserveren (first come, first serve).

Overige praktische zaken

  • Gemeentezang is vooralsnog niet toegestaan; mee neuriën mag wel. 
  • Fysiek koffiedrinken na de dienst is vooralsnog niet mogelijk. Wel kan er online met elkaar worden koffiegedronken. 
  • Toiletten worden zo min mogelijk gebruikt en na elke dienst grondig gereinigd.
Geplaatst in Nieuws.